[Primera División] Gelukkige zege Barcelona bij Osasuna

Peterselieman

FC Barcelona heeft zondag in de uitwedstrijd tegen Osasuna met het nodige geluk puntverlies weten te voorkomen. Door doelpunten van Lionel Messi in de 76e en de tachtigste minuut wonnen de Catalanen in Pamplona met 2-1. De thuisploeg was via Joseba Llorente na een kwartier spelen op voorsprong gekomen.

Osasuna kreeg na de fraaie volley van Llorente een aantal prima kansen om de score verder uit te breiden. Van Roland Lamah, voormalig speler van Roda JC, ging voortdurend dreiging uit en invaller Nino raakte zelfs de buitenkant van de paal.

Barcelona kwam uiteindelijk toch langszij, al zat aan het doelpunt van Messi een stevig buitenspelluchtje. Francisco Puñal wond zich daar zo over op, dat hij met rood naar de kant moest. Bij Barcelona werd weliswaar trainer Tito Vilanova naar de tribune verbannen, maar op het veld hadden de blaugranas in de laatste veertien minuten een mannetje meer.

De extra ruimte die daardoor ontstond was aan Messi wel besteed. De Argentijn schoot knap raak na een voorzet van Jordi Alba en staat na twee wedstrijden al op vier treffers. In de stand gaat Barcelona samen met Rayo Vallecano aan kop.


Gelukkige zege Barcelona bij Osasuna (Foto: Novum)