R. Koeman boos om penalty-moment

Boris (borisz)

Ronald Koeman toonde zich kritisch na de 1-2 zege op Heracles Almelo. De trainer was vooral niet te spreken over de situatie rond de gemiste penalty van Sekou Cissé.

Lex Immers stond op het formulier als penaltynemer, maar Cissé eiste de bal op en schoot hem tegen de onderkant van de lat. Dat had niet mogen gebeuren, vindt Koeman. "Ik vind dat als je afspraken maakt wie de penaltynemers zijn – en dat weet iedereen – en je accepteert zelf dat iemand anders de penalty gaat nemen… Nou, dat was bij mij niet gebeurd", verwijst de oefenmeester naar zijn eigen spelerscarrière.

"Ik heb er alles aan gedaan, ik heb geschreeuwd naar Clasie (aanvoerder tijdens het duel, red.), want de nemers zijn Vormer of Immers. Als het nou in de laatste minuut is, bij 0-3, dat je iemand wat gunt... Het is geen speeltuin, lijkt mij", aldus Koeman op de persconferentie.

Cissé schond de afspraken en nam de penalty, zonder succes. "Aan de ene kant is het goed dat je een penalty wil nemen, want dat getuigt van vertrouwen. Maar het is niet de afspraak. En dan verwijt ik mijn elftal dat ze dat laten gebeuren, want dat kan niet. Dat is onvolwassenheid. Ik zet niet voor niks dingen op het bord. Cissé is niet de penaltynemer."

Ook over iets anders was Koeman niet helemaal tevreden. De Rotterdammers verzuimden de wedstrijd eerder in het slot te gooien. "Dat is niet de eerste keer. Het kost vandaag geen punten, maar het moet in de rust 0-5 staan en dan is het over. Als dat niet gebeurt, dan weet je dat er met twee goals verschil maar wat hoeft te gebeuren om er een andere wedstrijd van te maken."