Vermist meisje (14) mogelijk slachtoffer misdrijf

Redactie

Een vermist 14-jarig meisje uit Schijndel dat vrijdag is teruggevonden in Amsterdam is vermoedelijk slachtoffer geworden van een misdrijf. Het meisje maakt het naar omstandigheden goed, meldt de politie vrijdagavond.

Het meisje werd sinds zaterdag vermist. Toen werd ze rond 17.30 uur voor het laatst gezien in de Brabantse plaats. Zaterdagnacht startte de politie een zoekactie, nadat haar familie de vermissing van de 14-jarige had gemeld.

Mede doordat het niet lukte een spoor van het meisje te vinden, vreesde de politie dat ze misschien in verkeerde handen was gevallen. Vrijdagmiddag nam de 14-jarige zelf contact op met haar familie. Ook de politie kreeg contact met het kind. De Brabantse politie stelt het meisje zodanig te hebben kunnen adviseren 'dat ze zelf is weggegaan waar ze zat en kon worden opgevangen door rechercheurs van de afdeling zeden van het de regiopolitie Amsterdam Amstelland'.

Wat het meisje de afgelopen dagen precies is overkomen, is nog onbekend. In het belang van het onderzoek wil de politie hier voorlopig verder geen mededelingen over doen.