Derde ritzege Degenkolb in Vuelta

Peterselieman

John Degenkolb heeft opnieuw een ritzege geboekt in de Ronde van Spanje. De Duitser van het Nederlandse Argos was vrijdag voor de derde keer in zeven dagen succesvol in een massasprint. De Italiaan Elia Viviani en de Australiër Allan Davis strandden op het circuit van Aragon op respectievelijk de tweede en de derde plaats.

De Nederlandse Vacansoleil-renner Bert-jan Lindeman reed al aan het begin van de 164 kilometer lange zevende etappe samen met Pablo Lechuga, Frantisek Rabon en Javier Aramendia weg uit het peloton. Lechuga moest als eerste afhaken, Lindeman en Rabon werden met nog vijftien kilometer te gaan als laatste ingerekend.

Ben Swift werd door zijn ploeggenoten van Team Sky perfect naar voren geloodst, maar kwam desondanks niet verder dan de tiende plaats. Dennis van Winden (Rabobank) deed het met zijn zevende plaats wat beter. Degenkolb kwam net als in de tweede en vijfde etappe als eerste over de streep.

Door een valpartij brak het peloton in de slotfase in twee stukken uiteen. Van de klassementsrenners was Rigoberto Uran het enige slachtoffer. Robert Gesink profiteert en stijgt van de vijfde naar de vierde plaats. Bauke Mollema is nu de nummer zeven. Spanjaard Joaquin Rodriguez blijft leider.


Derde ritzege Degenkolb in Vuelta (Foto: Novum)