Driehonderd banen weg bij Volkerwessels

Erik (JeMoeder)

Volkerwessels gaat in Nederland driehonderd banen schrappen vanwege de malaise in de bouwsector. Dat heeft het bouwbedrijf vrijdag meegedeeld tijdens de toelichting op de halfjaarcijfers. Bij de Nederlandse divisie van het bedrijf werken twaalfduizend mensen.

Volkerwessels wil met de reorganisatie het bedrijf 'concurrerend en gezond' houden. Het bouwbedrijf heeft op de Nederlandse markt last van lagere volumes en prijsdruk door leegstand en minder overheidsinvesteringen in de infrastructuur. Volgens het bedrijf is er bovendien sprake van overcapaciteit.

Het bouwbedrijf zag de winst in de eerste zes maanden met dertig procent dalen van 24 miljoen euro vorig jaar, naar zeventien miljoen euro dit jaar. Het bouwbedrijf behaalde dankzij de activiteiten buiten de Nederlandse grens toch nog een hogere omzet. Die steeg met zes procent naar 2,3 miljard euro.

Veertig procent van de omzet komt inmiddels uit landen als Canada en het Verenigd Koninkrijk en de energie- en telecomsector. Daarin behaalde Volkerwessels ook het grootste deel van de omzetstijging. De omzet van de Nederlandse afdelingen op het gebied van bouw en vastgoed en infrastructuur daalden 'bescheiden' met twee procent.