FOK! wat een weer... Langzaam koeler

Redactie

Goedemorgen! Gisteren was het op veel plekken in ons land een lekkere dag om buiten bezig te zijn. Er was heel weinig wind, de zon scheen op veel plekken en overwegend was het droog behalve in het noorden, daar ontstond dus die enkele bui.

Met 21 tot 24 graden van noord naar zuid een dag die de meeste van ons wel vaker willen hebben. Afgelopen nacht is er zo hier en daar wat regen gevallen.

Vandaag zitten we nog vóór het echte slechte weer. Er zal wel wat meer bewolking zijn dan gisteren en zeker in de ochtend kan daar in het zuiden en oosten nog wat regen uit vallen. In het westen klaart het in de middag als eerste op en daar kan het nog wel heel aardig weer worden. In vooral Limburg zou dat wel eens wat langer op zich kunnen laten wachten.
Ook morgen is er nog niet al te veel wind, en met temperaturen die tussen de 20 en 22 of 23 graden liggen nog een heerlijke dag.

Komende zaterdag is er het festival Mysteryland in Hoofddorp wat altijd veel bezoekers trekt. De pech is dat met name in het westen van het land - dus ook op Mysteryland - lokaal forse buien kunnen gaan vallen en de kans op onweer is vrij groot. Hier komen we morgen wat uitgebreider op terug, want dit is iets om scherp in de gaten te houden. Met name 's avonds en in de nacht naar zondag kunnen de buien nog zwaarder worden. Door het warme zeewater zullen met name de kustprovincies en de gebieden rond het IJselmeel wel eens erg veel regen kunnen krijgen. Daarbij kan het ook flink onweren.

Zondag overdag lijkt een dag met veel buien te worden. Opnieuw zullen de meeste en zwaarste buien zich langs warm water voordoen. In het zuiden en oosten van het land valt het zoals het zich nu laat aanzien wel mee en zal de zon vaker schijnen en passeert slechts een enkele bui.

Eigenlijk een situatie die past bij het jaargetijde. Buien in het westen, droger in het binnenland.

De temperatuur zal geleidelijk ook zakken, op zaterdag redden we de 20 graden nog wel, maar zondag is het met gemiddeld 19 graden nog iets koeler.

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

zon
Laurent van der Spek maakte deze foto van de zonsopkomst.