[US Open] Haase tegen Lopez in eerste ronde

Peterselieman

Robin Haase stuit in de eerste ronde van de US Open op Feliciano Lopez. Zijn Spaanse tegenstander is in New York als dertigste geplaatst. Haase is de enige Nederlander die bij de mannen rechtstreeks is toegelaten tot het hoofdtoernooi. Igor Sijsling en Matwé Middelkoop proberen zich via de kwalificaties te plaatsen.

Bij de vrouwen start het hoofdtoernooi met drie Nederlandse speelsters. Kiki Bertens speelt als enige in de eerste ronde tegen een geplaatste tegenstandster. Ze krijgt de Amerikaanse Christina McHale (21) tegenover zich. Arantxa Rus treft Galina Voskoboeva uit Kazachstan, Michaëlla Krajicek moet haar krachten meten met de Française Pauline Parmentier.

Roger Federer, als eerste geplaatst, begint de jacht op zijn zesde US Open-titel tegen thuisspeler Donald Young. Titelverdediger Novak Djokovic (2) neemt het op tegen de Italiaan Paolo Lorenzi.

Victoria Azarenka (1) treft met Alexandra Panova een Tsjechische tegenstandster. Samantha Stosur (7), die vorig jaar verrassend de titel pakte in New York, opent tegen Petra Martic uit Kroatië. Het hoofdtoernooi van de US Open begint maandag.