Martin Scorsese aangeklaagd door producent

Roy (qwry)

Martin Scorsese is aangeklaagd door productiebedrijf Cecchi Gori. Het bedrijf stelt 750 duizend dollar te hebben geïnvesteerd in de historische film Silence die Scorsese zou regisseren. De New Yorker zou de financiële afspraken niet zijn nagekomen, staat te lezen in de aanklacht, die in handen is van het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Scorsese zou hebben toegezegd aan de productie van Silence te beginnen na zijn historische drama Kundun uit 1997. Daarna zou hij in 2004 en 2011 papieren hebben ondertekend om het filmproject uit te stellen. Hij zou bovendien ruim een miljoen dollar uitkeren per film die hij maakt, zolang hij niet werkt aan Silence. Dat geld heeft hij volgens de producent echter nooit betaald.

De 69-jarige Scorsese heeft het filmrpoject Silence nu weer op de lange baan geschoven. Hij werkt momenteel aan Wolf of Wall Street met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. "Cecchi Gori kon niet toestaan dat rechten wordt genegeerd of gecompromitteerd door nog meer vertraging", staat in de aanklacht.


Martin Scorsese aangeklaagd door producent (Foto: Novum)