Juventus stapt naar CONI voor Conte

Frank (franklop)

Juventus legt zich niet neer bij een schorsing van trainer Antonio Conte voor zijn aandeel in het omkoopschandaal dat vorig jaar aan het licht kwam. Het Italiaans olympisch comité CONI moet zich over de zaak buigen, zo laat de topclub uit Turijn woensdag weten. De tuchtcommissie van de voetbalbond veegde het beroep van de 43-jarige Conte eerder op de dag van tafel.

De oud-speler van Juventus kreeg de schorsing van tien maanden omdat hij betrokken zou zijn geweest bij de omkoping in het seizoen 2010-2011, toen hij nog trainer was van Siena. Hij was op de hoogte dat een aantal van zijn spelers was gemanipuleerd, maar verzuimde dat te melden. Conte heeft altijd ontkend iets met de zaak te maken te hebben.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat het CONI, waarop wij een dringend beroep doen, een manier weet om dit onrecht op te lossen", liet Juventus-preses Andrea Agnelli weten.

Conte won afgelopen seizoen met Juventus de landstitel. Het is nog niet duidelijk wie hem op de bank moet vervangen als hij wordt geschorst. Zijn assistent, Angelo Alessi, moet acht maanden toekijken voor zijn aandeel in het omkoopschandaal.


Juventus stapt naar CONI voor Conte (Foto: Novum)