[Vuelta] Weer ritzege voor Degenkolb

Peterselieman

John Degenkolb heeft ook de tweede massasprint in de Ronde van Spanje gewonnen. De voor het Nederlandse Argos rijdende Duitser schreef op de biljartvlakke wegen van Logroño de vijfde etappe op zijn naam. Hij bleef de Italiaan Daniele Bennati en de Belg Gianni Meersman voor. Joaquin Rodriguez behoudt zijn dinsdag veroverde rode leiderstrui.

Beste Nederlander werd Raymond Kreder. De renner van Garmin finishte als zesde, Pim Ligthart van Vacansoleil kwam als tiende over de streep. Koen de Kort speelde een belangrijke rol in de laatste kilometer door de sprint voor Degenkolb perfect aan te trekken.

Degenkolb won zondag al de etappe met aankomst in Pamplona. Dat was pas zijn eerste zege in een grote ronde. Eerder dit jaar in de Tour de France zette Argos in op een andere Duitser, Marcel Kittel, die al na een paar dagen ziek moest opgeven.

De 168 kilometer lange vijfde etappe, met acht rondjes op een plaatselijk circuit in Logroño, werd door Javier Chacon aangegrepen om een aanval te plaatsen. De eenzame vluchter van het kleine Andalucia had echter nooit een reële kans om weg te blijven. Al op dertig kilometer van de streep werd hij gegrepen, waarna de sprintersploegen niemand meer de ruimte gaven.

In de top van het algemeen klassement verandert er niets. De Spanjaard Rodriguez houdt een voorsprong van een seconde op Christopher Froome en vijf op Alberto Contador. Bauke Mollema en Robert Gesink staan vierde en vijfde.