Jim Sheridan krijgt oeuvreprijs in Vlissingen

Sanne (Syth86)

De Ierse producent en regisseur Jim Sheridan krijgt tijdens Film by the Sea de Lifetime Achievement Award. De regisseur van films als In the Name of the Father, My Left Foot en het 50 Cent-vehikel Get Rich or Die Tryin' wordt geprezen voor zijn vakmanschap en indrukwekkende oeuvre met sociaal bewogen films. Dat maakte het festival woensdag bekend.

De 63-jarige Sheridan reist volgende maand ook af naar het Vlissingse filmfestival om de prijs in ontvangst te nemen. Ter ere van de regisseur en producent wordt ook een retrospectief getoond.

Met zijn drama My Left Foot werd Sheridan in 1990 genomineerd voor een Oscar. Zijn drama In the Name of the Father werd in 1994 genomineerd voor zeven Oscars en in 2004 kreeg hij een Oscarnominatie voor zijn scenario van het romantische drama In America. Hij werkt momenteel aan twee nieuwe drama's: Sherrif Street en Old Stoneface.

De Lifetime Achievement Award werd eerder uitgereikt aan Jonathan Demme, de Waalse gebroeders Dardenne en aan George Sluizer. Film by the Sea wordt van 14 tot en met 23 september gehouden. De prijsuitreiking van het festival is op 21 september.


Jim Sheridan krijgt oeuvreprijs in Vlissingen (Foto: Novum)