Overlijdensakte Natalie Wood is gewijzigd

Redactie

De overlijdensakte van actrice Natalie Wood is veranderd. Een aantal onzekerheden over de doodsoorzaak werd door het lopende onderzoek niet weggenomen. In plaats van een ongeluk is ze volgens het officiële document nu om het leven gekomen door 'verdrinking en andere onbekende factoren'. De actrice met watervrees viel in 1981 van haar jacht, na een ruzie tussen haar man Robert Wagner en Christopher Walken.

De akte werd eerder deze maand gewijzigd door een lijkschouwer. In het document staat nu dat niet duidelijk is vastgesteld hoe Wood in het water belandde. Het onderzoek naar de dood van de actrice werd negen maanden geleden heropend nadat de kapitein van het jacht had onthuld dat hij Wood en Wagner de avond van haar dood had horen ruziën.

De wijziging duidt volgens de politie niet op een doorbraak in het politieonderzoek. "We sluiten dergelijke zaken niet", zegt commissaris William McSweeney. "Deze onderzoeken kennen actieve en passieve periodes. We zijn nu op weg naar het einde van een actieve periode."

Wood was op de avond van haar dood weggelopen bij een ruzie tussen Wagner en Christopher Walken om naar bed te gaan. Van Wood was bekend dat ze bang was voor water en niet kon zwemmen. Waarom ze 's nachts de rand van haar jacht opzocht, is dan ook al jarenlang de grote vraag.


Overlijdensakte Natalie Wood is gewijzigd (Foto: Novum)