[Primera División] Barcelona haalt uit tegen Sociedad

Peterselieman

Barcelona heeft in de eerste wedstrijd van de Primera División flink uitgehaald tegen Real Sociedad. In het eigen Camp Nou werd het 5-1 voor de Catalanen. Lionel Messi deed met twee treffers direct van zich spreken. David Villa viel een kwartier voor tijd in voor zijn eerste wedstrijd sinds hij eind december zijn been brak. Hij luisterde zijn rentree op met een goal.

De bezoekers in Camp Nou werden getrakteerd op een wervelende openingsfase. Al na drie minuten kopte Carles Puyol de thuisploeg op voorsprong, maar Sociedad liet het hoofd niet hangen en kwam via Gonzalo Castro in de negende minuut op gelijke hoogte.

Op dat moment ging Messi zich met het spel bemoeien. De kleine Argentijn baande zich twee minuten na de gelijkmaker een weg door de Baskische verdediging en scoorde de 2-1. Na een combinatie met Cristian Tello maakte de topscorer aller tijden van Barça even later ook de 3-1.

Met de ruimere marge op de borden ging Real Sociedad verdedigender spelen en kwam Barça er moeilijker doorheen. Vlak voor rust moesten de bezoekers uit San Sebastian toch een vierde tegengoal toestaan. Nu rondde Pedro af.

In de tweede helft kreeg vooral Villa Camp Nou op de banken. Al toen de aanvaller, die vorig jaar in de halve finale van het WK voor clubteams zijn been brak, warm begon te lopen brak er een applaus los in het stadion. Toen hij inviel voor doelpuntenmaker Pedro werd dat nog eens herhaald. Negen minuten na het begin van zijn invalbeurt schoot de Asturiër op aangeven van Andres Iniesta raak en bepaalde zo de eindstand.