Twee zwemmers nog vermist

static

De hulpdiensten zijn nog op zoek naar twee jonge mannen die zondag op twee verschillende locaties niet meer boven water kwamen. Het gaat om een 24-jarige Pool, die vermist is in de Hoornseplas in Groningen, en om een man van begin 20 die onder water verdween toen hij bij Ammerzoden aan het zwemmen was in de Maas. Dat laat de politie weten.

De Pool was met een groepje aan de plas ten zuiden van Groningen en ging het water in. Hij kon echter niet zwemmen en verdween onder water. Ondanks de massale inzet van hulpdiensten is de man nog niet gevonden. Ze gaan ervan uit dat hij niet meer in leven is. De zoektocht naar zijn lichaam wordt maandag voortgezet.

In het Gelderse Ammerzoden gaat het om een man die 's middags vermoedelijk aan het zwemmen was in de Maas. Een zoektocht door onder meer de brandweer, een trauma- en een politiehelikopter leverde tot 18 uur niets op. Een boot met sonar zocht daarna nog enige tijd naar de vermiste man, maar zonder resultaat.

Eerder zondag werd al bekend dat een 6-jarig jongetje dat gered werd uit de Zevenhuizerplas bij Rotterdam later alsnog overleden is. De incidenten lijken de keerzijde van het warmste tropische weekend sinds 1976.