Cook: "City bood per ongeluk op Messi"

Peterselieman

Manchester City is sinds de overname van sjeik Mansour in 2009 druk bezig met versterkingen halen, maar maakte daarbij in het verleden ook fouten.

Direct na de komst van Mansour ging men aan de slag, onder meer Robinho werd vastgelegd. Naast de Braziliaan van Real Madrid probeerde City ook Fernando Torres en Dimitar Berbatov binnen te hengelen, maar dit lukte niet. Door miscommunicatie bood de club vervolgens 38 miljoen euro op Lionel Messi, zo maakt oud-directeur Garry Cook in zijn nieuwe boek The Manchester City Years bekend.

"Eén van de bestuursleden maakte een opmerking als 'it's all getting messy'. Door de telefoon en andere manieren van communicatie vertaalde men dat op de één of andere manier tot 'haal Messi'. Er werd een bod op Lionel Messi gedaan van 38 miljoen euro. Dat bod werd uiteraard afgewezen."

De miljoenenclub gaf het na het foutje echter niet op. Met aankopen als Yaya Touré, Carlos Tévez, Sergio Agüero, Mario Balotelli, David Silva, Samir Nasri en Edin Dzeko liet de club zich de laatste jaren voldoende gelden op de transfermarkt.