De Boer ziet 'knokker' Anita slagen bij Newcastle

Boris (borisz)

Frank de Boer twijfelt er niet aan dat Vurnon Anita gaat slagen in de Premier League. De trainer van Ajax raakte de verdedigende middenvelder afgelopen week kwijt aan Newcastle United.

Volgens De Boer heeft de 23-jarige Anita de kwaliteiten om zich het niveau van de Premier League eigen te maken. "Dat is zeker niet voor elke speler weggelegd, maar Vurnon is een knokker", zegt hij. "Misschien dat hij in het begin wat aanpassingsproblemen heeft, maar hij zal er altijd bovenop komen. Dat heeft hij al zo vaak bewezen."

Ajax heeft er volgens De Boer 'alles aan gedaan' om Anita te behouden. "We hebben hem vertrouwen gegeven en zelfs ook een nieuwe aanbieding gedaan. Maar hij was al bezig met zijn volgende avontuur. Als iemand dat eenmaal in zijn kop heeft zitten, krijg je dat er bijna niet meer uit."

De Boer gaf toe het vertrek van Anita te betreuren. De drievoudig international was in zijn dienende rol op het middenveld uiterst belangrijk. Anita's rol werd door insiders bestempeld als de sleutel naar de landstitels die Ajax de laatste twee seizoenen opeiste. Anita speelde uiteindelijk 109 competitieduels voor de Amsterdammers en scoorde daarin vijf doelpunten.