Eriksen: "Fit genoeg om te starten"

Frank (franklop)

Frank de Boer kan bij Ajax weer een beroep doen op Christian Eriksen. Dat zegt de middenvelder zelf op de officiële clubwebsite. "Ik heb midweeks wat minuten gemaakt bij de nationale ploeg en ben fit genoeg om te starten tegen NEC", vertelde Eriksen op het digitale thuis van de Amsterdamse club.

"Zondag gaan we zien of de trainer mij ook daadwerkelijk in zijn basiself kiest." De Deen, die later aansloot bij Ajax als gevolg van het EK in Polen en Oekraïne, is er dus klaar voor. "Het gaat nu de goede kant op. Ik weet niet of ik negentig minuten zal volhouden, maar minimaal een uurtje kan zeker." Ondertussen zag Eriksen een collegamiddenvelder vertrekken. Vurnon Anita tekende deze week bij Newcastle United.

"En dat verdient hij", aldus Eriksen. "Voor ons betekent het dat er zondag een ander type zal komen te staan. Dat zal even wennen zijn, maar ik heb goede hoop dat die aanpassing snel zal gaan. Jammer is het wel. Het gaf altijd vertrouwen om Anita achter je te hebben. Hij liet de anderen beter voetballen."