Newey: "Verbod op geblazen diffuser raakte ons hard"

Peterselieman

Red Bull Racing technisch directeur Adrian Newey heeft tegenover Autosport toegegeven dat het aanpakken van de geblazen diffuser door autosportfederatie FIA het team hard geraakt heeft. Red Bull had de auto om het systeem heen gebouwd, maar moest dit seizoen door het verplaatsen van de uitlaten met nieuwe oplossingen komen.

"Het is ongeveer waarvoor we vreesden. Twee jaar hebben we de technologie voor de geblazen diffusers vrij uitgebreid bestudeerd en uitgewerkt, en in combinatie met de strengere eisen voor de flexibiliteit van de voorvleugel heeft de ban ons veel pijn gedaan. Waarschijnlijk was het effect bij ons groter dan bij anderen omdat wij er al langer mee bezig waren. Het heeft even geduurd voordat we wisten wat we moesten doen om ons te herpakken."

Ook ingrepen in de motorsoftware zitten Red Bull dwars. "We werkten met Renault aan het optimaliseren van het pakket en opeens kregen we te maken met een uitleg die anders was dan hoe wij de regels hadden geïnterpreteerd. Dat is waar we staan, we gaan terug en werpen een frisse blik op het geheel."