Derksen wil golfen in Amerika

Boris (borisz)

Robert-Jan Derksen wil eind oktober mee aan de First Stage van de Qualifying School voor de PGA Tour. Derksen is toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik speel al vijftien jaar op de Europese Tour en sommige toernooien heb ik ook al vijftien keer gespeeld. Om dan vervolgens in een van die wedstrijden gedeeld 33ste te worden, dat levert wel prijzengeld, maar niet veel plezier op", aldus de Nederlander. 

"Stel dat ik mijn kaart haal, dan heb ik geen idee of ik het er wel leuk genoeg vind. Misschien valt het zo tegen dat ik na een paar weken wel weer thuis ben. Maar ik denk wel dat de banen mijn qua spel beter liggen dan veel van de Europese courses. In Amerika wordt de Qualifying School in 2013 in deze vorm afgeschaft", aldus Derksen. "En ik wilde altijd al een keer proberen om in de VS te spelen. Dan moet ik het dus nu doen."

De komende weken zal de 38-jarige golfer nog een aantal Europese wedstrijden spelen. Tijdens de KLM Open op de Hilversumsche Golf Club zal Derksen ook aanwezig zijn. Dit jaar heeft hij 190 duizend euro verdiend op de Europese tour, daarmee is zijn tourkaart voor 2013 nog niet veilig, waarschijnlijk is 215 duizend euro nodig om die kaart veilig te stellen.  

Derksen werd vorig jaar gedeeld twaalfde op de KLM Open.  "Hilversum is een baan die mij wel ligt", zegt de man die twee keer won op de Europese Tour. "Daarbij komt nog dat toernooidirecteur Daan Slooter er de laatste jaren veel aan doet om de Nederlanders een beetje af te schermen, zodat we ons beter op het toernooi kunnen concentreren."

Naast Derksen en Joost Luiten was eerder al bekend dat titelverdediger Simon Dyson en oud-winnaars Martin Kaymer en Miguel Angel Jimenez mee zullen doen. Ook de Amerikanen John Daly en Lucas Glover en de Noord-Ier Darren Clarke zullen een gooi doen naar de titel. Verder wordt veel verwacht van Colin Montgomerie, Thomas Levet, Nicolas Colsaerts, Matteo Manessero en Mike Weir.