Joaquin: "Malaga richt zich op voetbal"

Wessenator

De zomer van Malaga ziet er anders uit dan van te voren werd verwacht. De ogenschijnlijke rijke club bleek financiële problemen te hebben.

Naar verluidt moet de Zuid-Spaanse club meer dan negentig miljoen euro betalen aan de belastingdienst en andere clubs. Santi Cazorla, Joris Mathijsen en Salomon Rondon vertrokken al bij de noodlijdende club, waar Ruud van Nistelrooy vorig jaar nog onder contract stond.

Ondanks de problemen blijft middenvelder Joaquin positief. "Het team heeft weinig last gehad van de affaire", vertelt hij aan de Spaanse media. "We richten ons alleen op ons werk en laten het bestuur van de club hun werk doen. Gelukkig is het nu wat rustiger rondom de club, en dat is alles wat wij graag wilden. We zijn blij dat het nu rustig is. De dingen werken beter zo", vervolgt de buitenspeler.

Het is nog onduidelijk of de 31-jarige speler de seizoensouverture kan meemaken. Hij raakte onlangs geblesseerd tijdens een training. "Het gaat goed, maar ik heb veel last van een rib. Het is een flinke wond", aldus Joaquin, die werd geraakt door een nop van een ploeggenoot.