FOK!filmtip van de dag: Die Hard 2 & Rambo: First Blood Part II

René (MrManiak)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

De eerste tip van de dag begint om 20.30 uur op RTL7, namelijk Die Hard 2. Na de gewelddadige gebeurtenissen in Nakatomi Plaza staat John McClane (Bruce Willis) wederom tegenover een groep terroristen. De terreurorganisatie onder leiding van kolonel Stuart (William Sadler) houdt het gehele vliegveld onder controle. Om een drugsleider uit de gevangenis te krijgen heeft de groep bezit over een een zeer kostbaar bezit: de luchtverkeersleiding en alle vliegtuigen die in de buurt zijn. Zonder baanverlichting moeten de vliegtuigen met een beperkte hoeveelheid brandstof in de lucht blijven. McClane moet opschieten voordat de jets met bosjes naar beneden vallen.

Rambo II

Om 23.05 uur op RTL7 start de film Rambo: First Blood Part II. Ex-Green Beret en Vietnamveteraan John Rambo zit inmiddels al drie jaar vast in een kamp waar hij zware arbeid moet verrichten als straf voor de gebeurtenissen uit 'First Blood'. Zijn voormalige kolonel Trautman komt hem opzoeken met een aanbod: of nog vijf jaar zware arbeid, of een missie in Vietnam om een aantal Amerikaanse krijgsgevangenen te lokaliseren. John kiest voor het tweede. Hij komt onder commmando te staan van Murdock, een man die niet het beste met John voorheeft...

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!