L.L. Sánchez wint Clásica San Sebastián

Boris (borisz)

Luis León Sánchez heeft voor de tweede keer de Clásica San Sebastián gewonnen. De Spanjaard in dienst van de Rabobankploeg ging op negen kilometer voor de streep er vandoor en kwam solo over de meet. Simon Gerrans won de sprint van de achtervolgende grond. Gianni Meersman werd derde. Beste Nederlander was Bauke Mollema op de vijfde plek. 

In het begin van de koers ging het duo Javier Aramendia en Adrian Palomares er vandoor. Het koppel kreeg een maximale voorsprong van 11.45 minuten. Nadat beide renners waren ingehaald was er een kopgroep met Sánchez, maar ook Mollema en Robert Gesink zaten mee.

Toen Sánchez op negen kilometer voor de streep de favorietengroep achter zich liet, ging Mollema mee in de achtervolgende groep. Daar fungeerde hij uitstekend als stoorzender, terwijl mannen als Richie Porte en Joaquim Rodriguez probeerden het gat naar Luisle te dichten. 

De achtervolgende groep kwam niet meer dichterbij en de Spaans kampioen tijdrijden won voor de tweede keer deze wedstrijd. Het is de zesde overwinning voor Sánchez dit seizoen. Hij won eerder dit jaar al een etappe in de Tour de France, twee etappes in Romandië en verder een dagzege in Paris–Nice en Castilla y León.