Hamilton en McLaren dicht bij nieuw contract

Peterselieman

Formule 1-coureur Lewis Hamilton staat op het punt een nieuw contract te tekenen bij McLaren. Dat heeft directeur Jonathon Neale dinsdag tegen SkySports gezegd. "We komen dichterbij en natuurlijk zijn we in gesprek."

De 27-jarige Hamilton werd onlangs nog nadrukkelijk gelinkt aan Red Bull en Mercedes, maar zijn kansen op een vertrek lijken gering. Mark Webber tekende al een nieuw contract bij Red Bull, terwijl ook Schumacher lijkt door te gaan bij Mercedes.

De wereldkampioen van 2008 lijkt daar overigens niet mee te zitten. Op de vraag of Hamilton en McLaren beide een nieuwe deal willen, antwoordde Neale resoluut: 'zeer zeker'. "We werken hard om tot overeenstemming te komen", vervolgde hij.

Hamilton rijdt sinds 2007 voor McLaren. Momenteel staat hij vierde in de strijd om de WK-titel, 47 punten achter Fernando Alonso van Ferrari. Toch heeft Neale nog vertrouwen in een tweede titel voor Hamilton. "Wiskundig is het nog steeds mogelijk. We hebben een snelle auto. Hij was beter in vorm dan die van Ferrari tijdens de laatste race."