Volleyballers in kwalificatie World League

Boris (borisz)

De Nederlandse volleyballers kunnen toch meedoen aan de kwalificatie voor de World League. De volleybalbond heeft dit vandaag laten weten. Oranje won afgelopen seizoen de European League en verdiende ticket voor de voorronde van de prestigieuze competitie, maar vanwege de hoge kosten was het niet zeker dat de ploeg zich in zou schrijven. 

"Het is een sportieve must om aansluiting te vinden met de wereldtop", lichtte Michel Everaert, directeur sport, toe. "De World League is een dure competitie, maar na overleg met de wereldvolleybalbond (FIVB) en het NOC*NSF hebben we besloten ons in te schrijven voor deze competitie."

Bondscoach Edwin Benne is blij met het besluit. "Het team heeft geweldig gepresteerd door de European League te winnen en is er klaar voor om te gaan acteren op het hoogste niveau. De wil is er, de weg nu ook."

 De mannen spelen op 24 en 25 augustus in Rotterdam hun eerste kwalificatiewedstrijden tegen de Dominicaanse Republiek. Als er gewonnen wordt volgt eveneens in Rotterdam op 1 en 2 september de ontmoeting met Portugal. Als voorbereiding worden er drie oefenduels gespeeld tegen Finland.