Strafverlichting voor Fortuna Düsseldorf

donroyco

Fortuna Düsseldorf moet de eerste twee thuiswedstrijden in de Bundesliga met minder publiek spelen. De promovendus moet bovendien een boete van 150 duizend euro betalen. Dat heeft de Duitse voetbalbond DFB vrijdag besloten.

Eerder was Fortuna veroordeeld tot het spelen van een wedstrijd zonder publiek en een boete van honderdduizend euro. Daartegen was de club in beroep gegaan. De straf werd opgelegd vanwege de veldbestorming door uitbundige fans van Düsseldorf in de play-off voor een plaats in de Bundesliga tegen Hertha BSC. Dat duel lag in de blessuretijd ruim een halfuur stil voordat de laatste minuten konden worden afgewerkt.

Voor de thuisduels met Borussia Mönchengladbach op 1 september en SC Freiburg op 22 september mag Fortuna slechts 25 duizend kaarten aan de eigen fans verkopen. Het aantal bezoekende fans is voor die duels maximaal vijfduizend. Alle staanplaatsen moeten leeg blijven. Er mogen bovendien geen tickets aan het stadion worden verkocht en grote schermen worden geplaatst.