Van Gaal: "Alleen met Liverpool gesproken"

Olga Kroeders

Louis van Gaal lichtte tijdens zijn officiële presentatie als nieuwe bondscoach van Oranje zijn beweegredenen toe. Liverpool en Ajax waren zijn andere opties.

Na zijn ontslag bij Bayern München kreeg Van Gaal naar eigen zeggen verschillende aanbiedingen. "Dat de KNVB mij terugvroeg was een geweldige eer", sprak hij tijdens zijn presentatie. "Hier heb ik eigenlijk op gewacht. Ik heb vele malen de kans gekregen om te tekenen bij een club in het buitenland. Eigenlijk alleen voor mijn club Ajax gekozen (om directeur te worden, red.) omdat ze me vroegen en verder alleen met Liverpool gesproken omdat ik nog niet in de Premier League had gewerkt en graag kampioen van Engeland wilde worden."

"Verder overal nee tegen gezegd", aldus Van Gaal. "Hopend op een kans bij een nationaal elftal en dat is het Nederlands Elftal geworden. Mooier kan niet, een geweldige uitdaging."

"De doelstelling is kwalificatie voor het WK en op de lange termijn is dat een plek bij de eerste vier op het WK", stelde de nieuwe keuzeheer. "Daar ben ik niet ongelukkig mee. Als je op het EK de voorronde niet doorkomt, is dat een heel hoog doel. We leggen de lat hoog en daar ben ik niet ongelukkig mee."