Juventus staat achter geschorste coach Conte

Olga Kroeders

Juventus schaart zich achter trainer Antonio Conte en diens assistent Angelo Alessio. De twee werden vandaag voor respectievelijk tien en acht maanden geschorst wegens betrokkenheid bij een omkoopschandaal. In een officiële verklaring laat Juve weten volledig achter Conte en Alessio te staan, in de hoop dat hun onschuld tijdens het hoger beroep bewezen wordt.

Conte werd gestraft omdat hij twee seizoenen geleden wist dat spelers van Siena omgekocht waren, maar dat verzuimde te melden. Hij was op dat moment trainer van de Toscaanse club, met Alessio als assistent. De twee verkasten vervolgens naar Juventus, waar ze afgelopen jaar meteen de landstitel pakten.

De juristen van Juventus zijn inmiddels al bezig met het opstellen van een bezwaarschrift. De Turijnse club laat verder weten 'extreem tevreden' te zijn met de vrijspraak van Leonardo Bonucci en Simone Pepe. De twee spelers werden ervan verdacht de wedstrijd tussen Bari en Udinese in 2010 op een negatieve manier te hebben beïnvloed, maar daar werden geen bewijzen voor gevonden.