Luiten begint sterk in PGA Championship

Boris (borisz)

Golfer Joost Luiten is donderdag uitstekend gestart bij de PGA Championship op Kiawah Island, South Carolina. De Nederlander ging lang aan de leiding bij de vierde major van het golfseizoen. Uiteindelijk sloot Luiten de eerste ronde af met 68 slagen. De Bleiswijker staat voorlopig op de gedeelde zesde plaats.

Het is voor Luiten zijn derde deelname aan een major. Hij deed al twee keer mee aan The Open.  Luiten, die begon op de tiende hole, stond op acht onder par na de eerste veertien holes en zakte daarna weg om op -4 te eindigen. "Natuurlijk voel je wat druk als je opeens een major leidt, dat kun je niet ontkennen. Maar ik was vooral iets te agressief op zes en zeven. Ik was in de 'birdie mode' en wilde er nog meer maken", aldus Luiten. "Maar soms moet je juist even gas terugnemen en voor de par gaan. Op acht en negen sloeg ik mijn bal op de verkeerde plek, dat kan gebeuren." Het is voor Luiten de beste start van een majortoernooi in zijn carrière. 

Aan de leiding staat de Zweed Carl Pettersson met -6. Gedeeld tweede met -5 staan Gonzalo Fernandez-Castano, Alex Noren, Gary Woodland en Rory McIlroy. Luiten deelt zijn zesde plaats met zeven andere golfers.