Obama heeft veel vrienden in Hollywood

dekatophetspek

Afgelopen zaterdag maakten we bekend dat Clint Eastwood de zijde van de republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft gekozen in de strijd om het Amerikaanse presidentschap. Zijn opponent, de huidige president Barack Hussein Obama II blijkt echter nogal wat vrienden in Hollywood te hebben.

Via The Huffington Post vernemen we dat filmmagnaat Harvey Weinstein op 6 augustus een fondsenwervend feestje organiseert in zijn huis in Westport, Connecticut, voor president Obama. Voor het luttele bedrag van slechts 35.000 dollar per persoon kunt u al bij de beroemde filmproducer aanschuiven om een vorkje mee te prikken. Van Weinstein is bekend dat hij een aanhanger van de Democratische Partij is. Zo doneerde de producer al meer dan 75.000 dollar voor campagnes van de partij, inclusief een cheque van 35.800 dollar, die regelrecht naar de campagne voor Obama ging. "Ik denk dat hij een diepe overtuiging heeft," aldus Weinstein, afgelopen juli, in een interview met de Huffington Post. "Ik hoef het niet eens te zijn met alles wat een kandidaat doet om hem te steunen."

Afgelopen mei hield ook George Clooney een inzamelactie waar ook vele bekende gezichten te zien waren. De 150 gasten brachten daar zo'n vijftien miljoen dollar bij elkaar. Niet zo vreemd als je nagaat dat een kaartje 40.000 dollar moest kosten. Ook actrice Sarah Jessica Parker wilde niet achterblijven en hield samen met haar man Matthew Broderick een feestje die daarmee zo'n 2 miljoen dollar binnensleepten.

Uit het kamp van Mitt Romney is inmiddels al kritiek geleverd op de relatie tussen Obama en de elite van Hollywood. Op de vraag wat de Republikeinen vinden van de combinatie Hollywood en Obama antwoordt Romney's woordvoerder Jay Carney: "Twee woorden. Donald Trump. Volgende vraag?". Van Trump is alom bekend dat hij een groot aanhanger is van de voormalige gouverneur van Massachusetts.

Ook via de sociale media wordt de strijd tussen de twee partijen uitgevochten.

Anti-Obama
De anti-Obama campagne.

Anti-Romney
De anti-Romney campagne.