HRT: "Slechts helft potentieel F112 benut"

Peterselieman

Het HRT F1 Team rijdt na ruim twee seizoenen in de Formule 1 nog steeds achteraan. Toch gloort er volgens teambaas Luis Perez-Sala hoop, want niet alleen kan het team steeds vaker strijden met Marussia, ook de F112 lijkt nog lang niet aan haar top te zitten.

"Overall heeft de F112 heel behoorlijk gepresteerd, in acht nemende hoe we zijn begonnen. In de winter had ik veel twijfels, want de auto was ons overhandigd en daar moesten we het maar mee doen. De procedures en deadlines waren ongebruikelijk en dat dwong ons om haast te maken en snel te handelen om alle partijen op dezelfde lijn te brengen. Maar ondanks al die obstakels heeft de wagen aardige resultaten in de wacht gesleept."

"De bolide heeft een goede basis en dat is de grootste kracht. Het is een betrouwbare auto met een aardige mechanische ondergrond en biedt ons voldoende mogelijkheden om te ontwikkelen. Ik schat in dat we pas vijftig procent uit de potentie van de F112 halen en dat we nog vijftig procent ergens vandaan kunnen halen, met name uit de aerodynamica."

Daarnaast heeft HRT dit seizoen veel aan de basis van het team gewerkt. Zo was vrijwel alles uitbesteed, maar wordt nu steeds meer in eigen hand genomen. Het hoofdkwartier van Colin Kolles is ingeruild voor een pand in Madrid en de leiding van het team wordt steeds meer in Spaanse handen genomen.