Stoke bang voor hersenvliesontsteking Huth

Peterselieman

Robert Huth ligt met een vermoedelijke hersenvliesontsteking in het ziekenhuis. De Duitse verdediger werd ziek tijdens een voorbereidingstour met zijn club Stoke City in de Verenigde Staten.

De 27-jarige werd maandag naar het ziekenhuis gebracht. Woensdag moet duidelijk worden of hij inderdaad ten prooi is gevallen aan een hersenvliesontsteking, en zo ja hoe lang hij uit de roulatie zal zijn.

"We maken ons grote zorgen, het belangrijkste is nu Roberts gezondheid", zegt Stoke-coach Tony Pulis op de clubwebsite. "Hij begon zich niet lekker te voelen net voor we terugkwamen uit de Verenigde Staten en in het weekend werd het alleen maar erger."

Er zijn verschillende soorten van hersenvliesontsteking. In het ergste geval kan een besmetting leiden tot blijvende invaliditeit of zelfs de dood. Van de goedaardigere varianten kan een patiënt volledig herstellen. Zo werd Chelsea-aanvaller Daniel Sturridge vorige maand geveld door een hersenvliesontsteking, maar kon hij op de Olympische Spelen gezond en wel uitkomen voor Groot-Brittannië.