De Boer op zoek naar topclubwaardige spelers

donroyco

Vanmiddag treffen Ajax en PSV elkaar in het duel om de Johan Cruijff Schaal. Waar PSV haar selectie rond heeft, zijn de Amsterdammers nog op zoek naar versterkingen. 

Het aankoopbeleid van de landskampioen is drastisch op de schop gegaan sinds het aantreden van het technische hart, bestaande uit Frank de Boer, Wim Jonk en Dennis Bergkamp. Met Marc Overmars als directeur voetbalzaken aan het roer worden duidelijke grenzen gesteld bij onderhandelingen.

Frank de Boer spreekt op de officiële website van Ajax over zijn wensen wat betreft nieuwelingen. "We kijken heel nauwkeurig. Als we denken dat een speler topploeg waardig is, dan zullen we hem aantrekken. Maar het kan ook afhangen van andere dingen. Achterin zijn we erg jong. Daar mag wat ervaring bij", aldus de oefenmeester.

Ook in aanvallend opzicht zijn de Amsterdammers op zoek naar frisse krachten. "We hebben Tobias Sana gehaald, maar misschien komt er nog een links- of rechtsbuiten bij. Misschien ook nog een spits. Maar daarbij hangt alles af van hoe Kolbeinn (Sigthórsson, red.) zich ontwikkelt. Als je honderd procent zeker weet dat hij veel wedstrijden kan spelen, is een aankoop minder nodig. Maar stel dat hij geblesseerd raakt, dan kunnen we een extra spits gebruiken.’’