Bellamy: "Respect voor volkslied op Spelen"

Olga Kroeders

Het Olympische team van Groot-Brittannië speelt morgen in Cardiff tegen Uruguay. Craig Bellamy verwacht ditmaal geen problemen met het publiek.

De spits uit Wales kan zich met Team GB morgen plaatsen voor de kwartfinales van de Olympische Spelen. Eerder dit jaar was het publiek rumoerig tijdens het Engelse volkslied bij een wedstrijd tussen Engeland en Wales in het Millenium Stadium.

"Ik verwacht echt dat het Engelse volkslied deze keer wel wordt gerespecteerd. Ik hou er niet van als dat niet gebeurt, zelfs niet als het mijn eigen supporters zijn. Zelfs al gaat het om je aartsvijand, het zijn maar één of twee minuten waarin je stil moet zijn en respect moet tonen", liet Bellamy weten in de Britse media.

Hij en de andere spelers uit Wales (Ryan Giggs, Joe Allen, Aaron Ramsey en Neil Taylor) zongen God Save the Queen echter niet mee tijdens de vorige wedstrijden. Bondscoach Stuart Pearce maalt daar niet om. "Als spelers niet willen zingen, vind ik dat prima. Het enige dat telt is de kwaliteit op het veld. Daarvoor zijn ze geselecteerd."