Angelina Jolie aast op rol Anastasia Steele

Sanne (Syth86)

Afgelopen juni was filmstudio Universal nog in gesprek met Angelina Jolie om plaats te nemen op de regiestoel van Fifty Shades of Grey, de eerste verfilming van de boektrilogie van schrijfster E.L. James. Ze vond het een hele eer maar zag ervan af omdat ze zich volledig op Maleficent voor Disney wilde richten. Maar Jolie heeft zich bedacht.

Op de Engelse set van Maleficent is ze namelijk door de cast en crew overgehaald om het boek te lezen. Sindsdien kan ze het werk met daarin de seksuele escapades van Christian Grey nauwelijks neerleggen. De actrice is vastberaden een rol te bemachtigen in deze film omdat er nu al zoveel buzz is rondom dit project, dat het wereldwijde succes onmogelijk uit kan blijven.

Jolie aast op de rol van Anastasia Steele, de jonge maagdelijke studente die Christian Grey weet in te palmen. Dat ze zevenendertig jaar is en totaal dat imago niet heeft, lijkt haarzelf niet te interesseren. Dat ze niet bang is om een uitdaging aan te gaan blijkt uit het feit dat ook de namen van Katie Cassidy, Emma Watson en Scarlett Johansson rondzingen voor deze vrouwelijke hoofdrol.

Jolie

Foto: Novum