Russell Brand ziet taakstraf niet als straf

Redactie

Russell Brand vindt het geen punt dat hij een taakstraf uit moet voeren. De 37-jarige Britse komiek ziet het zelfs als zijn plicht om voor de maatschappij aan de slag te gaan. "Wij zijn onze maatschappij. Die dienen is een eer", laat Brand weten aan het Britse WENN.

Brand moet zijn taakstraf van twintig uur voor eind augustus hebben voltooid. "Ik weet nog niet welke vorm van dienstverlening ze in gedachten hebben", zegt Brand. "Maar ik zal blij zijn om het te doen."

Brands advocaat beweerde eerder dat de ex-verslaafde komiek aan de slag gaat met afkickende drugsverslaafden. Dat verhaal weerlegt Brand zelf echter. "Ik heb echt nog geen idee wat ik ga doen. Waarschijnlijk een beetje opruimen of zo."

De Brit gooide het vorige week op een akkoordje met justitie, waardoor hij een maandenlange celstraf ontloopt. Brand smeet in maart een iPhone van een paparazzo door een raam. De fotograaf probeerde Brand op de gevoelige plaat vast te leggen. Naast de taakstraf moet de komiek vijfhonderd dollar betalen aan de rechtbank.