Meeste evacués verkiezen cash boven logeerwoning

Redactie

Van de 89 logeerwoningen die zijn ingericht voor bewoners van de Utrechtse 'asbestwijk' Kanaleneiland, zijn er twaalf in gebruik genomen. Bewoners van 22 andere woningen regelen zelf onderdak. Zij krijgen hiervoor van woningcorporatie Mitros een vergoeding van vijftienhonderd euro per maand. Dat meldt de gemeente maandag.

Zo'n 25 gezinnen zijn inmiddels vertrokken uit de verschillende hotels waar ze sinds vorige week werden opgevangen. Uit de nieuwste telling is gebleken dat de bewoners van 91 van de in totaal 184 ontruimde woningen nog op vakantie zijn.

Maandag is begonnen met de schoonmaak van twee portieken en een balkon aan de Marco Pololaan in de wijk. De geëvacueerde bewoners uit die straat kunnen waarschijnlijk later deze week naar huis.

Het kankerverwekkende asbest werd anderhalve week geleden ontdekt bij werkzaamheden in een flat aan de Stanleylaan. De resultaten van de metingen in die straat laten nog altijd op zich wachten. Ze worden bovendien pas openbaar als de bewoners in een persoonlijk gesprek geïnformeerd zijn over de uitslagen voor hun woning.