Görges wipt Radwanska uit het tennistoernooi

Rosario

Julia Görges heeft op het Centre Court voor een grote verrassing gezorgd op het tennistoernooi bij de vrouwen door de als tweede geplaatste Agnieszka Radwanska te verslaan. Drie weken geleden stond de Poolse nog in de finale van Wimbledon op dezelfde tennisbaan.

De Duitse pakte de eerste set verrassend met 7-5, na eerst een break achter te hebben gestaan. In de tweede set serveerden beide dames heel behoorlijk en was het retourneren van een bedenkelijk niveau, waardoor de set zonder breaks naar een tiebreak ging. Die pakte Radwanska met 7-5.

In de derde set brak Radwanska op 1-1, waarna ze uitliep naar 3-1. Op 3-2 brak Görges echter terug, waardoor het weer een wedstrijd werd. Nadat Görges op 4-4 moeizaam haar servicebeurt kon behouden, hield Radwanska het voor gezien. Na enkele slechte services en onnodige fouten gaf ze de Duitse twee matchpoints cadeau, die Görges na een zeldzaam goede return met een winner binnensleepte.

In de volgende ronde neemt Görges het hoogstwaarschijnlijk op tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko. Die moet zich echter eerst nog langs de Paraguayaanse Cepede Royg slaan, de nummer 193 van de wereld.

GörgesGörges verrast finaliste Wimbledon (Foto: Pro Shots)