Jamie Oliver inspireert makers Food Fight

Sanne (Syth86)

Food Fight is een komedie die losjes gebaseerd is op de welbekende kok Jamie Oliver en zijn reality show Food Revolution, dat op de Engelse en Amerikaanse televisie te volgen was. Producenten van de film zijn Paramount Pictures en Ryan Seacrest.

Seacrest is een reality tv-magnaat in de Verenigde Staten, die zijn imperium wil uitbreiden met (bioscoop)films. Daarom begint hij dichtbij huis, hij was immers de Amerikaanse producent van Food Revolution.

Het verhaal gaat over een kok uit Los Angeles die vanuit zijn eigen mobiele keuken (een food truck) de lekkerste gerechten kookt. Als hij hierdoor in de problemen komt moet hij een taakstraf doen op een school, alwaar hij het hele voedselprogramma op zijn kop zet. Uiteraard wordt hij hier uiteindelijk mee geholpen door de leerlingen.

Het project is al een poosje in ontwikkeling bij Paramount, de studio ziet dan ook graag dat deze film gaat lijken op een andere hit uit hun hoge hoed, School of Rock. Schrijver William Davies en regisseursduo David Posamentier en Geoff Moore zijn aangetrokken om het script nieuw leven in te blazen.

Seacrest zal vervolgens gaan samenwerken met Type A Films van Reese Witherspoon. Zij zullen een romantische komedie afleveren voor Universal Pictures.