'Räikkönen weer in beeld bij Ferrari'

Peterselieman

Kimi Räikkönen is volgens Autosport in beeld om voor het seizoen 2013 terug te keren bij Ferrari. De Fin zou de Italiaanse renstal moeten helpen aan de eerste constructeurstitel sinds 2008. The Iceman staat momenteel onder contract bij Lotus en lijkt daar snel bij te gaan tekenen.

Naast eerste coureur Fernando Alonso heeft Ferrari momenteel Felipe Massa onder contract staan. De Braziliaan kan momenteel geen potten breken en daarom heeft de Italiaanse renstal een optie op hem voor het seizoen 2013 laten verlopen. Nico Hülkenberg, Paul di Resta, Sergio Perez en Romain Grosjean waren al in beeld om Massa te vervangen, maar Ferrari is nog niet overtuigd van hun kwaliteiten.

Daarom wordt overwogen om Räikkönen terug te halen. De Fin reed tussen 2007 en 2009 al voor de Italiaanse renstal. In zijn eerste jaar werd hij meteen kampioen voor het team uit Maranello. Ook pakte hij zowel in 2007 als in 2008 samen met Massa de constructeurstitel. Eind 2009 werd het contract van The Iceman afgekocht, waarna hij vervangen werd door Alonso.

Dit jaar keerde Räikkönen terug in de Formule 1 na avonturen in de rallysport en de NASCAR. Hij tekende bij Lotus en behaalde al enkele podiumplaatsen. Het team uit Enstone doet er alles aan om de Fin ook voor komend seizoen vast te leggen en alles wijst erop dat hij bij zal gaan tekenen. Ook Grosjean lijkt gezien zijn resultaten op een langer verblijf bij het team te kunnen rekenen. Wil Ferrari Räikkönen of Grosjean losweken bij Lotus dan moet het snel zijn, want met name Räikkönen heeft al bijna een nieuw contract op zak.