Feyenoord verdient aan Castaignos

Olga Kroeders

Feyenoord profiteert toch nog van de overstap van oud-spits Luc Castaignos van Internazionale naar FC Twente. De transfer levert de Rotterdammers een ton op.

Feyenoord wilde Castaignos graag terughalen, maar FC Twente wist de 19-jarige aanvaller aan zich te binden. Een schrale troost voor de Rotterdamse grootmacht is een percentage van de transfersom, die in totaal zes miljoen euro bedraagt. De opleidingsvergoeding die Feyenoord toebehoort telt honderdduizend euro.

Castaignos verliet Feyenoord een jaar geleden voor het grote Internazionale voor slechts anderhalf miljoen euro, maar kon in de Italiaanse Serie A geen indruk maken. Bij FC Twente hoopt Castaignos zijn naam opnieuw te vestigen en wellicht snel zijn weg terug te vinden naar de absolute top.

FC Twente-trainer Steve McClaren is volgens De Telegraaf nog niet klaar op de transfermarkt. Een linksback is volgens de Engelsman nodig, aangezien Nicky Kuiper moeite heeft zijn niveau te halen van vóór zijn zware knieblessure. De clubleiding zou echter geen euro meer willen uitgeven, waardoor de versterking transfervrij over zou moeten komen.