Van Maasakker vervangt Bos in hockeyselectie

Boris (borisz)

Bondscoach Max Caldas heeft zojuist de Nederlandse vrouwenploeg geinformeerd over de vervanging van de geblesseerde Willemijn Bos. Caia van Maasakker wordt vanuit haar rol als reserve atleet doorgeschoven naar de selectie. Als vervanger van Van Maasakker komt Marieke Veenhoven dit weekeinde als reserve naar Londen.

Veenhoven maakte tot half juni deel uit van de selectie van het Nederlands hockeyteam maar viel buiten de groep van achttien. Caldas: "Ik heb direct besloten dat Caia naar de ploeg zou gaan. Maar uit respect naar Willemijn heb ik gewacht met dat naar buiten te brengen. Gisteravond heb ik dat wel al aan de ploeg verteld. Daarna hebben we de selectie weer op orde gekregen met Marieke erbij in de rolvan Caia. De beide dames hebben er goed op gereageerd en zijn er klaar voor. De teleurstelling hebben we een plek gegeven. Ook omdat Willemijn ons dat nadrukkelijk heeft gezegd. Het team gaat boven alles. We staan aan de start van ons olympisch toernooi en zijn er klaar voor."

Veenhoven heeft vooral een 'dubbel' gevoel. "Zo'n verschrikkelijke blessure gun je niemand en zo wil je eigenlijk niet in de ploeg komen. Maar nu ik ben gevraagd ga ik er alles aan doen om mijn maximale bijdrage te leveren aan het team", aldus de hockeyster van Amsterdam. De Nederlandse hockeysters beginnen zondag aan het Olympisch toernooi met een duel tegen Belgie.