Vettel heeft geen spijt van inhaalactie

Peterselieman

Sebastian Vettel zou als hij net als afgelopen zondag bij een inhaalactie in eenzelfde situatie zoals met Jenson Button zou komen hetzelfde handelen. De Duitser ging op Hockenheim buitenom bij de Brit en verliet hierbij het circuit. Dit leverde de Red Bull-coureur een tijdstraf achteraf op.

Vettel was duidelijk in zijn comentaar. "Zoals ik zondag al zei, probeerde ik enkel een ongeluk te vermijden. Als er een grindbak had gelegen, was ik daar niet in gereden, maar ik deed wat ik deed en daar kan ik niets meer aan veranderen." Hij vind het jammer dat hij tijdens de race niet gewaarschuwd was voor een mogelijke straf. "Als de wedstrijdleiding me direct een seintje had gegeven, was dat nuttig geweest. In mijn ogen deed ik niets verkeerd, maar zij zagen dat anders en daarom kreeg ik de straf."

"Het is jammer. Ik vind dat we moeten racen, daarvoor komen de mensen naar de races en kijken ze op televisie. Ze willen niet dat we allemaal achter elkaar aan blijven rijden. Bij inhaalacties kan altijd iets gebeuren. Natuurlijk wil niemand crashen, maar dit soort dingen horen bij de sport."