Holland Heineken House in Londen geopend

JJdJ1984

Het Holland Heineken House opende vandaag officieel haar deuren voor publiek. In herkenbare Engelse stijl, compleet met 'beefeaters' en 'town criers', werd de opening van de 11e editie van het Huis van de Sport op unieke wijze gevierd. Het Holland Heineken House is sinds de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 het thuis van NOC*NSF, waar de Nederlandse sportwereld in al haar geledingen met open armen ontvangen worden.

Na een enthousiast welkomstwoord van Humberto Tan in bijzijn van Charlene de Carvalho-Heineken en Michel de Carvalho, werd het Holland Heineken Huis geopend. Bij de opening was ook Ellen van Langen aanwezig, de eerste gouden atlete die in 1992 in het Holland Heineken House gehuldigd werd. Samen met Charlene de Carvalho-Heineken, overhandigde zij symbolisch de sleutel van het Huis van de Sport aan André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF. Na dit bijzondere moment konden gasten het Holland Heineken House betreden. Een haag van in het oranje gehulde Holland Heineken House crewleden heette de gasten onder luid applaus van harte welkom.

Philip de Ridder, algemeen directeur Heineken Nederland, is bijzonder verheugd met weer een editie van het Holland Heineken House: "Met trots ontvangen we sporters, supporters en andere genodigden van het NOC*NSF in dit Holland Heineken House om de Olympische Spelen met ons te beleven. Met het prachtige Alexandra Palace als locatie is deze 11e editie van ons 'home away from home' nu al de meest memorabele."

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: "Het is een eer om wederom samen met HEINEKEN dit Huis van de Sport aan sportminnend Nederland aan te bieden. Deze editie is extra speciaal omdat de 20e verjaardag van het Holland Heineken House wordt gevierd. We heten al onze loyale supporters van harte welkom en verwachten veel nieuwe vrienden te maken die dit jubileum samen met ons gaan vieren."

De sleutel krijgt een nieuwe eigenaar (Foto: Holland Heineken House)