Feyenoord langer door met Kongolo (18)

Redactie

Terence Kongolo heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Feyenoord. De 18-jarige verdediger maakt dit seizoen vast deel uit van de eerste selectie. Kongolo ondertekende een contract tot medio 2015.

"Dit zegt iets over het vertrouwen dat wij hebben in Terence. Hij draait volledig mee in de selectie en heeft een heel goede voorbereiding gedraaid. Hij is echt op de deur aan het kloppen", zegt technisch directeur Martin van Geel op de clubwebsite.

Kongolo maakte in april zijn debuut tegen Excelsior. Voor komend seizoen hoopt hij op meer speeltijd. "Ik streef natuurlijk naar een basisplek, maar ik weet dat er veel concurrentie is. Van concurrentie word je alleen maar sterker. Van de jongens die ik nu voor me heb kan ik ook heel veel leren."

Net als de rest van de selectie kijkt de jonge speler uit naar de tweestrijd tegen Dinamo Kiev. Bij winst is Feyenoord nog één voorronde verwijderd van de Champions League. "Het zou een droom zijn om in dat toernooi te mogen spelen. Ik ben klaar voor alles wat komen gaat."