Verbeek met Marokko niet langs Honduras

Boris (borisz)

Het Marokkaans olympisch voetbalelftal is de Spelen in Londen met een teleurstellend resultaat begonnen. De ploeg van de Nederlandse coach Pim Verbeek kwam donderdag in de eerste groepswedstrijd niet verder dan 2-2 tegen Honduras.

Voormalig PSV'er Zakaria Labyad redde met een knap afstandsschot een punt voor Marokko, dat de laatste twintig minuten met tien man speelde na een rode kaart voor Zakarya Bergdich. Later op de dag werken Spanje en Japan het andere groepsduel uit poule D af.

Het duel had voor Marokko duidelijk twee gezichten. De eerste helft speelden de Afrikanen prima. De ploeg van Verbeek was duidelijk sterker dan Honduras en kwam vlak voor rust verdiend op voorsprong. Middenvelder Abdelaziz Barrada rondde een schitterende aanval prachtig af.

Vlak voor rust liet Honduras nog een grote kans onbenut. Dat zou in de tweede helft veranderen. Marokko was, wellicht als gevolg van de ramadan, geen schim meer van de sterke ploeg van de eerste helft. Honduras profiteerde via Jerry Bengtson tweemaal. De lange spits tikte eerst een voorzet binnen en benutte even later een strafschop.

Labyad zorgde ervoor dat Marokko het toernooi niet met een nederlaag begon. De aanvallende middenvelder, die onlangs na een lang conflict PSV verruilde voor Sporting Portugal, schoot vanuit een moeilijke hoek knap raak. De Marokkanen speelden het laatste kwartier met tien man. Bergdich trapte opzichtig na en moest die actie bekopen met een directe rode kaart.


Verbeek met Marokko niet langs Honduras (Foto: Novum)