Gamebedrijf laat winkelketens links liggen

Stefan Walthie (StefanW)

Gamebedrijf Stardock legt zijn spellen niet langer in winkels. Verschillende spellen van de uitgever worden vanaf nu alleen online distributiekanalen verkocht, waaronder Steam en Stardocks eigen kanaal. Dat heeft Stardock donderdag bekendgemaakt nadat het bedrijf een verkooprecord neerzette met het digitaal gedistribueerde strategiespel Sins of a Solar Empire: Rebellion.

In een maand tijd zijn er honderdduizend kopieën gedownload van Sins of a Solar Empire: Rebellion. Aanleiding voor Stardock om winkelketens links te laten. Volgens de uitgever willen winkelketens zes maanden van tevoren weten of ze plaats moeten reserveren voor een spel. "En dan is het nog maar de vraag hoeveel ruimte je krijgt", luidt de uitleg van het gamebedrijf.

Dit jaar heeft gamebedrijf nog twee spellen in de planning staan. Het politieke strategiespel The Political Machine 2012 verschijnt eind deze maand, terwijl het strategiespel Elemental: Fallen Enchantress dit najaar verkrijgbaar is. Beide spellen zijn via Steam en Gamestop tegen betaling te downloaden.