Van Gerwen gooit 9-darter, Barney uitgeschakeld

Boris (borisz)

Michael van Gerwen heeft op sensationele wijze de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. Mighty Mike speelde een fabuleus duel met Steve Beaton. De Nederlander gooide een negendarter, zes finishes boven de 100 en had een gemiddelde van 103,32. Toch wilde Beaton zich pas na 22 legs gewonnen geven. Het werd 13-9. Raymond van Barneveld werd uitgeschakeld door Terry Jenkins. 

De partij tussen Van Gerwen en Beaton ging tot 6-6 gelijk op. In de negende leg gooide Van Gerwen zijn negendarter. Dit leverde hem vijfduizend Engelse pond op. Na de 6-6 kon Mighty Mike uitlopen naar 10-6 omdat Beaton geen kans kreeg om legs uit te gooien. De volgende legs gingen met de darts mee en in de laatste leg gooide Van Gerwen 42 uit om de partij te winnen. 

Van Barneveld speelde niet goed tegen Jenkins. De Hagenaar miste veel triples en dubbels. De partij ging tot 5-5 gelijk op, daarna leek toch Barney zich te revancheren. Hij gooide 104 en 66 uit om twee legs voor te komen. Beide spelers behielden hun leg, maar daarna ging het mis voor de ex-postbode. Jenkins kwam terug en liep uit naar 8-10. Beide spelers behielden hun legs en op 10-12 gooide The Bull 93 uit om de partij te winnen. 

Er werden nog twee tweede-rondepartijen gespeeld. James Wade won met 13-4  van Mark Walsh en wereldkampioen Adrian Lewis versloeg Andy Smith met 13-7. Morgen zijn de overige tweede-rondepartijen. Op het programma staan onder andere Andy Hamilton - Mark Webster en Phil Taylor  - Ian White.