Clijsters fit voor Olympische Spelen

Olga Kroeders

Kim Clijsters is zo goed als hersteld van de buikspierblessure die haar de afgelopen weken parten speelde. De Belgische tennisster kan zich daardoor gaan richten op haar eerste deelname aan de Olympische Spelen. "Ik heb hard getraind en heb me goed laten verzorgen. Fysiek ben ik klaar om te beginnen", zegt ze op haar eigen website.

Clijsters kwam begin deze maand voor het laatst in actie. Ze verloor toen in de vierde ronde van Wimbledon kansloos van de Duitse Angelique Kerber. "Mijn grootste probleem was dat ik veel pijn had toen ik bij de opslag kracht moest zetten. Nu gaat het veel beter met de buikspieren. Ik ben al een week voluit aan het serveren."

Op het gras van de All England Club, waar ook Wimbledon wordt gespeeld, verwacht de 29-jarige Clijsters dan ook geen problemen. "We blijven het van dichtbij evalueren maar in principe kan ik woensdag echt voluit gaan."

De huidige nummer 36 van de wereld laat de openingsceremonie in Londen aan zich voorbijgaan. "Waarschijnlijk moet ik de dag erop spelen en dan valt het echt niet te combineren." De loting van het olympische tennistoernooi vindt donderdag plaats.