'Nieuwe spelcomputers komen te laat'

Redactie

Het duurt veel te lang voordat nieuwe spelcomputers op de markt komen. De opvolgers van de Xbox 360 en PlayStation 3 komen te laat, zegt topman Yves Guillemot van uitgever Ubisoft in een maandag gepubliceerd interview met gamewebsite Gamasutra.

In de afgelopen zeven maanden is de verkoop van spelcomputers ingezakt. "Als je niet met nieuwe spullen komt, raken consumenten verveeld", meent de topman van Ubisoft. Volgens hem zou er iedere vijf jaar een nieuwe spelcomputer op de markt moeten verschijnen.

Wanneer Microsoft en Sony hun nieuwe generatie spelcomputer in de winkel leggen, is niet bekend. Volgens geruchten in Amerikaanse en Japanse media zullen de twee gamegiganten volgend jaar hun nieuwe creaties onthullen.

Nintendo komt eerder met de Wii U. "Nintendo heeft gamers vaker verrast", verwijst Guillemot naar het dubbele scherm van de Nintendo DS en de bewegingsbesturing van de Wii. Bij de Wii U, die eind dit jaar op de markt komt, besturen spelers de games onder meer met behulp van een tweede scherm.


'Nieuwe spelcomputers komen te laat'