Van Gerwen door in Blackpool

Boris (borisz)

Op de tweede dag van het World Matchplay kwamen onderandere James Wade en Michael van Gerwen in actie. Wade speelde tegen Richie Burnett en Van Gerwen speelde tegen Simon Whitlock. 

Mark Walsh opende de avond tegen Colin Osborne. Walsh moest vanaf 2-4 een hele tijd tegen een achterstand aankijken. Pas bij 7-7 wist hij weer op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk was de nummer veertien de wereld met 10-8 te sterk voor Osborne.

Kevin Painter en Steve Beaton stonden als tweede wedstrijd gepland. Painter kwam nog wel op een 3-1 voorsprong waarna Beaton vijf legs op een rij pakt. Painter pakt met 70 nog wel de tiende leg om met een 6-4 achterstand de tweede pauze in te gaan. Uiteindelijk gooit Beaton dubbel zestien uit om met 10-6 te winnen van Painter.

James Wade had geen kind aan Richie Burnett. Wade liep al snel uit naar 8-1. Burnett liet nog wel zien dat hij wel kan darten, maar dat kwam te laat. The Machine won met 10-5.

De slotpartij is tussen Michael van Gerwen en Simon Whitlock. Mighty Mike liep snel uit naar 3-0. Hij wist deze voorsprong niet uit te bouwen en Whitlock kwam bij 5-5 weer opgelijke hoogte. De Australiër komt zelfs op een 6-5 voorsprong. Van Gerwen won de vijf legs daarna met onderandere een 110, 104 en 99 finish. Hij won met 10-5 van The Wizard.

Woensdag speelt Van Gerwen in de tweede ronde tegen Beaton. Walsh speelt dan tegen Wade. Morgen komt Vincent van der voort in actie tegen Ian White. Titelverdediger Phil Taylor speelt dan tegen Mervyn King.